domingo, 17 de marzo de 2024

Tortilla rápida

Feliz día das tortillas, bolboreteirxs! Hoxe, ademais de San Patricio, en Viveiro celébrase o día das tortillas e, aínda que non estivemos por alí, seguimos coa tradición de comer tortilla. Porén, decidimos probar a facer a tortilla coas patacas fritidas de bolsa e, aínda que non tiñamos moitas expectativas, a verdade é que nos sorprendeu moi gratamente. Para esta tortilla, adaptamos a receita de Ferrán Adriá! Aquí vos deixamos a nosa versión:

Tortilla rápida


Ingredientes: 

  • 6 ovos
  • 1/2 paquete de patacas fritidas   
  • 1 cebola caramelizada
  • Pementa moída
  • Sal 
  • AOVE






Utensilios: unha cunca, un batedor manual, unha tixola con tapa, unha espátula e un prato.


Elaboración:


Para comezarmos, temos de bater os ovos co batedor até que estean espumosos.


Agregamos as patacas, que partimos coas mans. E deixamos repousar 4-5 minutos para que as patacas abranden. Nós usamos patacas da Casa Vella, feitas cos AOVE e sen sal. 


De seguir, botamos a cebola caramelizada e sazonamos coa pementa e o sal.  


Quentamos a tixola e botámoslle un chisco de AOVE. Botamos a mestura das patacas cos ovos e a cebola e cociñamos por ambos os lados. Aquí o tempo vai depender do noso gusto. A nós gústanos feitiña e deixámola 3-4 minutos por cada lado. 


Servimos e xa estaría lista para comer! Agardamos que vos guste e que a poñades en práctica.


Como vedes, é unha receita moi sinxela e rápida! É ideal para facer en días que teñamos pouco tempo! É asegurámosvos que ten un sabor sorprendente, moi moi similar á torilla tradicional. Contádenos, xa probastes a facela? 
Unha aperta, bolboreteirxs! 


Ningún comentario:

Publicar un comentario